Παραφινέλαιο Lamp Oil – Χρήσιμη ενημέρωση

Επειδή ο καλύτερος πελάτης είναι ο ενημερωμένος πελάτης καλό είναι και χρήσιμο, να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο

Επειδή ο καλύτερος πελάτης είναι ο ενημερωμένος πελάτης καλό είναι και χρήσιμο, να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο.
Ο διαχωρισμός των παραφινέλαιων-lamp oils σε ποιότητες γίνεται κυρίως με τα εξής κριτήρια:
  1. Αν περιέχει βενζόλιο ή όχι
  2. Αν μυρίζει ή όχι, και αν ναι, πόσο
  3. Αν καπνίζει ή όχι και αν ναι, πόσο
  4. Αν είναι εύφλεκτο ή όχι. Εύφλεκτο θεωρείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το προϊόν που έχει σημείο ανάφλεξης μικρότερο των 57 βαθμών Κελσίου.

Όταν δεν περιέχει βενζόλιο, δεν καπνίζει, δε μυρίζει και δεν είναι εύφλεκτο θεωρείται η ποιότητα του πολύ καλή, αν συνοδεύεται από ανταγωνιστική τιμή θεωρείται ιδανικό.
Αν περιέχει βενζόλιο σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 0,1%
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διοχετευθεί στην αγορά από τις αρμόδιες Αρχές λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του στην υγεία των καταναλωτών. Θεωρείται αγορανομική, υγειονομική παράβαση. Κάποια διαλυτικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βερνικιών και χρωμάτων τα οποία περιέχουν 0,07% βενζόλιο, δηλαδή στο επιτρεπόμενο όριο αλλά ελάχιστα πιο κάτω από το όριο 0,1% επειδή έχουν την ιδιότητα να καίγονται χρησιμοποιούνται σήμερα ως παραφινέλαιο-lamp oil.
Το βενζόλιο είναι μια τοξική χημική ένωση η οποία όταν εισπνέεται έχει αρνητική επίδραση στην υγεία μας.
α. Μειώνει το βαθμό αντίστασης του ανθρώπινου οργανισμού, ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων, σε μολύνσεις και παθήσεις.
β. Προκαλεί ασθένειες του αίματος και των πνευμόνων
γ. σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο, λευχαιμία.
Η χρήση μάσκας προσώπου για λόγους προστασίας επιβάλλεται όταν το παραφινέλαιο-lamp oil περιέχει βενζόλιο.
Το 40% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν ένα μπουκάλι παραφινέλαιου στο σπίτι. Πολλοί το χρησιμοποιούν στα κοιμητήρια σε καντήλες επειδή είναι πιο φθηνό συγκριτικά με το ελαιόλαδο, σε διακοσμητικές λάμπες στο σπίτι, σε καφετέριες, σε ταβέρνες, σε ξενοδοχεία, σε κέντρα διασκέδασης, για φωτισμό σε κάμπινγκ και άλλοι το έχουν για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟ-LAMP OIL ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΒΕΝΖΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Οι αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε συνεχή διαβούλευση για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας, γι’ αυτό αποφασίστηκε τα παραφινέλαια-lamp oils να διανέμονται υποχρεωτικά σε μπουκάλια ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ 1 ΛΙΤΡΟΥ, απαγορεύτηκαν όλες οι συσκευασίες μεγαλύτερες του 1 λίτρου και παλαιότερα απαγορεύτηκε ο χρωματισμός τους.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟΥ-LAMP OIL ΤΗΣ PERFEL ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ.


Το παραφινέλαιο-lamp oil της PERFEL
  1. Δεν περιέχει καθόλου βενζόλιο (βενζόλιο=0%)
  2. Είναι μείγμα παραφινικών υδρογοναθράκων C5-20, που έχει υποστεί περισσότερη επεξεργασία
  3. Ουσιαστικά είναι υγρό κερί και
  4. Δεν είναι εύφλεκτο.

Έχει σημείο ανάφλεξης μεγαλύτερο των 90 βαθμών Κελσίου.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Αν είχατε σ’ ένα τραπέζι στο σπίτι σας 2 λάμπες, η μία να περιέχει παραφινέλαιο χωρίς βενζόλιο και η άλλη να περιέχει παραφινέλαιο με βενζόλιο, ποια λάμπα θα επιλέγατε ν’ ανάψετε.
Η άγνοια κινδύνου και η αδιαφορία μπορεί να οδηγήσει σε κάποια από τις παραπάνω συνέπειες.

Το παραφινέλαιο-lamp oil της PERFEL διανέμεται στις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και στα πιο ανταγωνιστικά καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.